Social distance en Krama

Onderzoeken-samenwerkingen

“Als jij begrijpt wie of wat je bent zonder oordeel dan zal er een verandering plaatsvinden in wie je denkt wat je bent”

Massage is een krachtige methodiek om in contact te komen met een deel van je, waar geen oordeel is, waar rust en veiligheid is. De uitdaging is om in deze tijd waarin er heel veel verandert mee te bewegen. Daarom bied ik je twee nieuwe krachtige methodieken aan, om zicht  te krijgen op de patronen die onbewust meespelen wanneer je in contact bent met een ander. Beide vormen zijn goed uit te voeren binnen de social distance.

Deze vormen zijn:

  1. Een sociaalpanorama
  2. Grok (gebaseerd op de theorie van geweldloze communicatie)

1: Een Sociaalpanorama

Deze methodiek geeft helderheid in een patronen die mee spelen wanneer je in interactie bent met een ander.

De sessie bestaat uit:

  • Een voorgesprek:

Je brengt  een  cases in die voor jou van belang is. De personen die daarbij een rol spelen zetten we op verschillende  kaartjes.

  • Het leggen van een sociaalpanorama.

Jij legt op de vloer de verschillende kaartjes neer en gaat voelen en benoemen hoe de verhoudingen tussen de verschillende personen zijn. Je zult ervaren dat door het te benoemen  en er zicht op te krijgen het sociaalpanorama gaat veranderen. Deze verandering zal doorwerken in je dagelijkse leven.

  • Een nagesprek:

We benoemen wat het sociaalpanorama jou heeft laten zien en wat dit in het dagelijkse leven kan betekenen.

2:  Werken met GROK

Grok is een een kaarten set die gebaseerd is op de theorie van geweldloze communicatie. Het geeft inzicht in wat voor jou belangrijk is in een relatie. Wat wil jij van de ander en wat kan de ander voor jou betekenen. Wanneer jij dat duidelijk hebt, kun je dit communiceren met de ander waardoor er duidelijkheid en helderheid komt in de relatie.

De sessie bestaat uit:

  • Een voorgesprek

Hier breng je een cases in waarbij je het gevoel had dat de ander jou niet datgene gaf wat je nodig had.

  • GROK

We gaan aan de hand van emotie kaartjes en behoefte kaartjes kijken welke er bij jou van belang zijn. Als dit duidelijk is kan jij de ander laten weten wat je van hem/haar zou willen ontvangen en vragen of hij/zij dat ook wilt doen.

  • Een nagesprek

We vatten kort samen wat de verschillende kaartjes jou hebben laten zien en maken concreet wat dit in het dagelijkse leven kan betekenen.

Mocht je interesse hebben in een van de beide methodieken neem dan contact op met mijn praktijk.

Graag tot ziens in mijn praktijk “Krama”.

KRAMA